Design by Reeves är distributör i Europa för utvalda designer av den brittiske designern John Reeves. Hans unika möbler är designade för människor som vill ha något speciellt – från hem till restauranger, hotell eller andra kommersiella projekt

John Reeves är född i England och är en internationellt erkänd prisbelönt designer vars passion ligger i att arbeta lokalt och regionalt på en interaktiv nivå där design inte bara kommuniceras utan känns.

Genom att göra detta, så har John finslipat en särskild och pragmatisk kunskapsbas; resa, leva och arbeta med hantverkare på vår planet. Dessa resor skapar inte bara en bättre förståelse för globala resurser utan också den relevans en design kan ha för vår globala miljö; skapa och kanske återupptäcka unika band direkt mellan tillverkare, designer och köpare; att ha en hand i var och en av processerna möjliggör en outspädd och “riktig” kanal

 

Från produktion till slutanvändaren med genuint ansvarstagande.

Reeves grundtanke med att inte designa utifrån trend, utan med livslängd i åtanke, är att ständigt sträva efter att skapa tidlösa verk som inte är för kortsiktig återkomst på marknaden. Genom att göra detta har han utvecklat en fokuserad studio med starka band till produktion som främjar ärlig, diskret forskning, vilket säkerställer ett djupare sammanhang och relevans i takt med att portföljen utvecklas.

Detta har satt standarden för förfining, hög kvalitet och de väsentliga och ständigt viktiga relationerna med våra tillverkare.

“Idén att experimentera och driva produktionstekniker är i hög grad en del av REEVESdesign och är integrerad i Louis designen (en av Johns mest berömda, prisbelönta designer),
Vilket självklart är ett omvänt bordsben som enkelt delas i fyra. Inspirationen till detta var inte bara bokstavlig, att vända på benet, utan också genom att dela det förflutna, genom att öppna för att forma en ny idé”

“När vi lever I en värld som verkar fokusera mer och mer på att leva i nuet, så tror jag att designa med respekt och vördnad för det som har varit borta tidigare, håller oss uppmärksammade i var vi kommer ifrån och vad vi verkligen behöver. Vi försäkrar oss om att designen utvecklas inte bara genom material och produktionsprocessen, utan även med inriktning på kultur.”